Faszerowane papryczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    750 gram
  • pieczarki

    300 gram
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • majeranek

  • Czosnek suszony Prymat

  • jajko ugotowane na twardo

    8 sztuk
  • papryka zielona

    8 sztuk
  • papryka żółta

    8 sztuk
  • papryka czerwona

    8 sztuk
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryczki według mojego przepisu nie są stojące lecz leżące.
PRZYGOTOWANIE:
- kroimy papryczki na pół i je oczyszczamy
- doprawiamy mięso mielone solą pieprzem czosnkiem i cebulą
- kroimy pieczarki na cienkie plasterki
- kroimy pora na drobno
- gotujemy jajka na twardo a po ugotowaniu siekamy i doprawiamy
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Mięso mielone podsmażamy delikatnie, pieczarki również podsmażamy i dodajemy pora - całość dusimy.
Do jednej misy dodajemy: uduszone z porem pieczarki, masę jajeczną oraz podsmażone mięso mielone. Dodajemy garść startego żółtego sera i wszystko doprawiamy do smaku.
Powstały farsz nakładamy do papryczek i układamy w żaroodpornym naczyniu.
Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni i wkładamy tam papryczki na 20 minut.
W połowie tego czasu posypujemy je żółtym serem i trzymamy je w piekarniku aż do rozpuszczenia sera.
Z podanej ilości składników powstają papryczki które są na zdjęciu.
SMACZNEGO :):):):)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
staropolanka5 05.10.2015 23:55
smakowite papryczki
nogawkuchni 03.11.2013 19:01
Smaczny,ciekawy farsz,z pewnością pyszne w smaku papryki nadziane samymi smakowitymi dodatkami,smacznie doprawione.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat