Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka w buraczanej marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 8 sztuk
buraki czerwone 2-3 sztuki
woda 1 litr
ocet jabłkowy 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
ziele angielskie 2 -3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

farsz

majonez 4 łyżki
ser żółty 2 łyżki startego
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
szczypiorek
orzechy pekan 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka w buraczanej marynacie

Buraki myjemy, możemy nie obierać, kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą z octem, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 15-20 min. Studzimy.
Zimną marynatę przecedzamy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Do odcedzonej marynaty wkładamy jajka tak aby całe były pokryte.
Zostawiamy w marynacie na 12 godzin.
Farsz.
Jajka kroimy na pół wyjmujemy żółtka.
Do żółtek dodajemy majonez, sól, pieprz i drobniutko starty ser, dokładnie mieszamy i nadziewamy jajka.
Wierzch dekorujemy szczypiorkiem i orzechami.
Całość posypujemy zmieszaną papryką i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 07.03.2018 12:36
Koral Twoje jajeczka wyglądają bajkowe, smacznie i kusząco.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak