Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowane jajka w buraczanej marynacie

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajko
8 sztuk
buraki czerwone
2-3 sztuki
woda
1 litr
ocet jabłkowy
1/2 szklanki
cebula
1 sztuka
ziele angielskie
2 -3 sztuki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat

farsz

majonez
4 łyżki
ser żółty
2 łyżki startego
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
szczypiorek
Sklep Prymat
orzechy pekan
8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka w buraczanej marynacie

Buraki myjemy, możemy nie obierać, kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą z octem, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 15-20 min. Studzimy.
Zimną marynatę przecedzamy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Do odcedzonej marynaty wkładamy jajka tak aby całe były pokryte.
Zostawiamy w marynacie na 12 godzin.
Farsz.
Jajka kroimy na pół wyjmujemy żółtka.
Do żółtek dodajemy majonez, sól, pieprz i drobniutko starty ser, dokładnie mieszamy i nadziewamy jajka.
Wierzch dekorujemy szczypiorkiem i orzechami.
Całość posypujemy zmieszaną papryką i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 07.03.2018 12:36
Koral Twoje jajeczka wyglądają bajkowe, smacznie i kusząco.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak