Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLOWA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
fasola konserwowa 1 puszka
skrzydełka kurczaka 1-2
marchew 1
cebula 1/2
czosnek 3-4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2
ziele angielskie 2-3
przecier pomidorowy 2 łyżki
cząber 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
ziemniaki 4-5
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLOWA

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i marchewkę obieramy . Ziemniaki kroimy w kostkę , marchewkę też w kostkę .
Krok 1 - FASOLOWA foto
2
Gotujemy w garnku wodę z listkiem i zielem oraz skrzydełkiem z kurczaka . Dodajemy obraną , pokrojoną cebulę , obrany czosnek .Wrzucamy ziemniaki i marchew , gotujemy okolo 20 minut . Wrzucamy odsączoną białą fasolkę konserwową , zagotowujemy przez 10 minut .Zupę doprawiamy solą i przyprawami , oprócz majeranku . Robimy zasmażkę z 2 łyżek tłuszczu i łyżki mąki , wlewamy do zupy , mieszamy . Wlewamy przecier .
Krok 2 - FASOLOWA foto
3
Na koniec wsypujemy otarty majeranek .
Krok 3 - FASOLOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 26.02.2014 20:32
pyszna zupka,lubię taką
pajbek 26.02.2014 17:59
Też robię taką :-)
jowant 26.02.2014 17:41
smaczne i szybkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak