Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 250 gram
marchew 2 sztuki
ziemniak 5 sztuk
bulion warzywny 2 kostki
boczek wędzony 150 gram
cebula 2

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowa

Fasolę należy przepłukać, zalać zimną wodą i moczyć w niej przez noc. Następnie odcedzić, zalać świeżą wodą, dorzucić kostki rosołowe i gotować do miękkości . Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę. Warzywa dodać do fasoli, gdy będzie już prawie miękka. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę, dodać pokrojony w kostkę boczek, wytopić. Cebulę z boczkiem dodać do gotującej się zupy. Kiedy warzywa z fasolą będę już miękkie, doprawić zupę dość obficie majerankiem oraz solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 28.09.2012 17:34
bardzo ja lubię :)
kaja1991 07.09.2012 08:10
mo?e akurat komu? pocz?tkuj?cemu pomo?e
Katarzyna47 05.09.2012 19:42
Zawsze się przyda taki przepis.
kaja1991 05.09.2012 18:53
jedna z moich ulubionych:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak