Fasolka szparagowa z pomidorami,papryką i kiełbasą.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1szt
  • kiełbasa

    30dkg
  • pomidor

    3 szt.
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • masło

    1/2 kostki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić z ogonków ugotować w posolonej wodzie i odcedzić.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na maśle,dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz kiełbase.Podsmażyć 10min.Na koniec wrzucić .pomidory obrane ze skórki i smażyć kolejne 10min.
Gdy mamy już gotowe dodać pokrojoną fasolkę,paprykę w proszku,pieprz i sól..Wszystko dokładnie wymieszać chwilę podsmażyć i danie gotowe.



Smacznego życzę!


Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 07.04.2017 07:33
mniam, mniam fasolka i to z takimi dodatkami, pycha
Justyna Jussstiii 20.01.2017 21:07
super pomysł
IKrakowianka 13.11.2016 15:39
bardzo fajna :)
Ewelina1991 13.11.2016 13:37
pysznie się zapowiada
hanbes 13.11.2016 11:12
To musi być niezłe... Warto spróbować
dodi 13.11.2016 10:33
pyszne jedzonko
Agnieszka-87-25 13.11.2016 07:40
mnim dobry
MałaMi89 12.11.2016 23:18
Super - danie dla mnie
Docherro 12.11.2016 23:16
polecam dziewczyny,na prawdę pyszna:)
MonikaW 12.11.2016 21:53
głodna się zrobiłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat