Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku na żeberkach

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 500 g
żeberka wędzone 400 g
kiełbasa podwawelska 300 g
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczki
bazylia 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku na żeberkach

Kroki postępowania

1
Fasolę płuczemy, a następnie zalewamy woda i zostawiamy na całą noc.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
2
Jeżeli jest potrzeba dolewamy wody, wkładamy umyte wędzone żeberka, solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie
Krok 2 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
3
i gotujemy przez około 60 minut, żeberka powinny być całkowicie rozgotowane, wyciągamy je i obieramy z mięsa.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
4
Kiełbasę podwawelską kroimy w kosteczkę. Do gotującej fasoli dodajemy kiełbasę i obrane mięso
Krok 4 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
5
gotujemy przez 20 minut dodając koncentrat i zioła
Krok 5 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
6
doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Krok 6 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 17.11.2013 11:26
lubię fasolkę
Poison1988 04.11.2013 17:58
świetna wyszła :)
jasiek 04.11.2013 11:33
doskonała wkładka
Piotr-21 04.11.2013 10:32
bardzo dobra
Janina 04.11.2013 10:30
Bardzo lubimy taką fasolkę, zdrowe i syte danie;)
msmors 04.11.2013 10:27
smaczna fasolka
Melania 04.11.2013 10:26
Już czuję ten boski zapach :)
Sylwia26 04.11.2013 10:00
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak