Fasolka po bretońsku na żeberkach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    500 g
  • żeberka wędzone

    400 g
  • kiełbasa podwawelska

    300 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • bazylia

    1/2 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1-2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
Fasolę płuczemy, a następnie zalewamy woda i zostawiamy na całą noc.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
Jeżeli jest potrzeba dolewamy wody, wkładamy umyte wędzone żeberka, solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie
Krok 3 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
i gotujemy przez około 60 minut, żeberka powinny być całkowicie rozgotowane, wyciągamy je i obieramy z mięsa.
Krok 4 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
Kiełbasę podwawelską kroimy w kosteczkę. Do gotującej fasoli dodajemy kiełbasę i obrane mięso
Krok 5 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
gotujemy przez 20 minut dodając koncentrat i zioła
Krok 6 - Fasolka po bretońsku na żeberkach foto
doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 17.11.2013 11:26
lubię fasolkę
Poison1988 04.11.2013 17:58
świetna wyszła :)
jasiek 04.11.2013 11:33
doskonała wkładka
Piotr-21 04.11.2013 10:32
bardzo dobra
Janina 04.11.2013 10:30
Bardzo lubimy taką fasolkę, zdrowe i syte danie;)
msmors 04.11.2013 10:27
smaczna fasolka
Melania 04.11.2013 10:26
Już czuję ten boski zapach :)
Sylwia26 04.11.2013 10:00
apetycznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat