Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
marchew 1 duża
cebula 1
boczek wędzony 400 g
łopatka wieprzowa 500 g
filet z kurczaka 1 pojedynczy
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
przecier pomidorowy 200 ml
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę (moczoną) zalewamy wodą, dodajemy pokrojoną w plasterki marchew, liść, ziela i gotujemy, na pół twardo.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę łopatkę.
Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek, posypujemy mąką i podsmażamy.
Osobno podsmażamy fileta z kurczaka pokrojonego w kosteczkę.
Mięso dodajemy do podgotowanej fasoli. Dodajemy resztę przypraw i przecier pomidorowy.
Gotujemy razem ok 15-20 min.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 10.07.2014 15:06
bardzo smaczna
Sroczka 10.07.2014 14:39
Bardzo lubię , zjadłabym trochę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak