Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA NA ZIMĘ ii

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 5 KG
cebula 7 SZTUK
marchewka 9 SZTUK
sól 2 ŁYŻKI
cukier 1 SZKLANKA
koncentrat pomidorowy 2 MAŁE SŁICZKI
ocet 1 SZKLANKA
olej 1 SZKLANKA

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA NA ZIMĘ ii

Kroki postępowania

1
fASOLĘ PŁUCZEMY, OBCINAMY KOŃCE, DZIELIMY NA MAŁE KAWAŁKI. cEBULE OBIERAMY, DROBNO SIEKAMY. pODSMAŻAMY NA OLEJU,
Krok 1 - FASOLKA NA ZIMĘ ii foto
2
MARCHEWKE OBIERAMY, PŁUCZEMY ŚCIERAMY NA TARCE JARZYNOWEJ DODAJEMY DO CEBULI I DODAJEMY 8 LISCI LAYUROWYCH. PODDUSZAMY
Krok 2 - FASOLKA NA ZIMĘ ii foto
3
pOZOSTAŁE SKŁADNIK ŁĄCZYMY ZE SOBĄ W GARNKU I GOTUJEMY 20 MINUT. dODAJEMY DO FASOLI , MIESZAMY, PRZEKŁADAMY DO SŁOIKÓ I PASTERYZUJEMY 20 MINUT.
Krok 3 - FASOLKA NA ZIMĘ ii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 30.11.2012 15:57
super pomysł
TEtalicha 08.11.2012 20:24
tez podobna robie
Dorota37 29.08.2012 14:53
fajny przepis
Adamorek 28.08.2012 19:42
ciekawy przepis
Katarzyna59 21.08.2012 20:02
smaczna
gosia47-47 01.08.2012 16:31
dobre
mic 01.08.2012 15:21
smakuje trochę jak warzywa do ryby po grecu, jest pyszna juz po przygotowaniu, ale na zimę idealna:)
EWI 01.08.2012 14:08
fajna
Gracer 01.08.2012 13:57
ciekawe wykonanie - ciekawe jaki smak
aspire5742 01.08.2012 12:56
jeszcze nie robiłem fasolki : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak