fasola w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    75 dkg
  • cebula

    2
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    5 dkg
  • pasta pomidorowa

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, namoczyć w zimnej wodzie na noc. Rano ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Z mąki i masła przyrządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić ostudzonym wywarem z fasoli, zagotować. Odcedzoną fasolę włożyć do rondla, dodać rozprowadzoną zasmażkę i śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 12.11.2011 20:59
super
Magdalena80 10.11.2010 16:31
pyszności
Jaheira11 10.11.2010 16:19
ciekawy przepis
buksiak12 29.09.2010 11:53
smaczne
Maryś1 05.09.2010 23:16
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat