Ekspresowa sałatka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki konserwowe

    1 mały słoik
  • pieczarki marynowane

    1 mały słoik
  • kukurydza w puszce

    pół puszki
  • majonez

    kilka łyżek
  • cebula

    1 mała sztuka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Buraczki dokładnie odciskamy z zalewy.Kukurydzę i pieczarki osączamy z zalewy,pieczarki przekrawamy na pół.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
2. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3.Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki,najlepiej ze świeżym pieczywem.
Babeczka35
Buraczki użyłam tarte na dużych oczkach.Pojemność słoików pieczarek i buraczków około 200-250 ml.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 02.10.2015 08:17
Dziękuję i polecam:)
Aleksandra/Olcia 01.10.2015 11:14
uwielbiam wszystko co z buraczkami
IZABELA29 01.10.2015 09:50
szybko i smacznie
gosia1988 01.10.2015 09:37
szybko i smacznie - to lubię
Madzai 01.10.2015 09:09
Super, szybka i prosta
gusia1000 01.10.2015 08:46
Prosta i szybka.
Motorek 01.10.2015 08:43
pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat