Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem żurawinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 3 kg
cukier 3,5 kg
cukier żelujący 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem żurawinowy

Żurawiny płuczemy , rozdrabniamy blenderem. Przecieramy przez sito. Wlewamy do garnka zasypujemy cukrem i gotujemy aż cukier całkowicie śie rozpuści. Dodajemy cukier żelujacy. Dokładnie mięszamy doprowadzamy do wrzenia. Gorący dżem przelewamy do wyparonych sloików , szczelnie zakręcamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 11.02.2013 16:34
Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak