Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonych mirabelek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mirabelki 2 kg
cukier 75 dag
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonych mirabelek

Mirabelki opłukać, przełożyć do garnka z grubym dnem, dodać 2 łyżki wody i goździki. Gotować bez przykrycia około godziny. Wyjąć łyżeczka pestki i goździki. dodać cukier i gotować jeszcze około 20 minut. Przełożyć gotujący się dżem do wyprażonych słoików. Ustawić do wystygnięcia do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 16.08.2016 14:03
domowe przetwory zawsze najlepiej smakują
matesko 02.08.2016 11:03
apetycznie wygląda
agnieszka214 24.07.2016 11:02
Nie ma jak domowy dzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak