Dżem z czerwonej porzeczki

Dżem z czerwonej porzeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

    1 kg
  • cukier

    300 gram
  • żelfix

    1 opak.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki umyć i oddzielić od łodyżek. Przełożyć do garnka, dodać cukier i mieszając gotować na małym ogniu aż puści sok. Gotujemy ok. 20minut. Dodajemy żelfix i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty.
Przekładamy gorące do słoików i pozostawiamy pod przykryciem do góry nogami do wystygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat