Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3 kg.
cukier 0.5 kg.
galaretka pomarańczowa 1 szt.
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki
olejek pomarańczowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: dżem z cukinii

Cukinię umyć,obrać,usunąć pestki(obranej i bez pestek cukinii ma być 2.5 kg,dlatego w przepisie jest jej trochę więcej).Zetrzeć na jarzynówce o grubych oczkach.Smażyć aż zgęstnieje.Pod koniec smażenia dodać cukier.Gdy cukier się rozpuści dodać galaretkę i olejek przez cały czas mieszając.Po rozpuszczeniu galaretki dodać kwasek cytrynowy.Gorący dżem przekładać do słoików.Zakręcone stawiamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.02.2013 23:05
próbowałam i super jest taki dżem :)
EWI 24.10.2012 09:41
lubię
Mati13 24.10.2012 09:05
próbowałem taki i wiem, że jest świetny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak