Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem truskawkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 3 kg
cukier 1 kg
żelfix 3:1 3 opak

Przepis i sposób przygotowania na: dżem truskawkowy

Owoce umyłam i obrałam z szypułek. Włożyłam do garnka, zagotowałam. Wsypałam żelfix i znów zagotowałam. Dodałam cukier. Zagotowałam. Gorący dżem przełożyłam do czystych i wyparzonych słoiczków, zakręciłam. Odstawiłam do góry dnem do wystygnięcia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.12.2012 00:29
bardzo lubię do śniadania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak