Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DŻEM MALINOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 40 dkg
sok z cytryny 2 łyżki
żelfix 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: DŻEM MALINOWY

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki .Maliny przebrać i umyć
Krok 1 - DŻEM MALINOWY foto
2
Wsypać do garnka i ugnieść
Krok 2 - DŻEM MALINOWY foto
3
Dodać żelfix i wymieszać dokładnie. Postawić na gaz i podgrzewać do zagotowania.
Krok 3 - DŻEM MALINOWY foto
4
Zmiksować jeszcze dokładnie . Dalej gotować na wolnym ogniu .
Krok 4 - DŻEM MALINOWY foto
5
Wsypać cukier ,wymieszać i gotować 5 -10.
Krok 5 - DŻEM MALINOWY foto
6
Wymieszać dokładnie i gorący wlewać do słoiczków. Pasteryzować około10 minut.
Krok 6 - DŻEM MALINOWY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 03.10.2015 19:34
Domowe przetwory są najsmaczniejsze :)
pestka 03.10.2015 19:06
pyszny domowy zapas
bertpvd 03.10.2015 18:57
nie ma to jak domowe wyroby ;)
w mojej kuchni 03.10.2015 17:18
pyszne domowe zapasy zimowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak