Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem agrestowy z truskawkową nutką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 3 kg.
truskawki świeże 1/2 kg.
cukier 1 kg.
woda 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: dżem agrestowy z truskawkową nutką

dżemix lub żelfix 3:1,owoce oczyścić umyć włożyć do garnka wlać szklankę wody i zagotować co jakiś czas mieszając po zagotowaniu się całość zmiksować lub przetrzeć przez gęste sitko,dodać dżemix lub żelfix dokładnie wymieszać,po zagotowaniu się wsypać cukier i ponownie zagotować,gorący dżem nakładać do umytych słoików szczelnie zakręcać i odstawiać do góry dnem,po wystygnięciu wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.12.2013 14:09
domowy dżemik najlepszy !
jeta72 10.07.2013 11:35
musi być pyszny!!!
msmors 07.07.2013 10:03
takiego jeszcze nie jadłam
malaczarna23 07.07.2013 08:11
pyszny domowy dżemik ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak