Dynia marynowana.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dyni obranej

    2 kg
  • cukru

    0,5 kg
  • octu 10%

    1 szkl
  • wody

    1 szkl
  • goździków

    kilkanaście szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię pokroić w kostkę. Cukier wymieszać z wodą i octem-zagotować. Wsypać dynię i utrzymywać w stanie wrzenia 15 minut. Dodać goździki i ponownie zagotować. Przełożyć do słoików i zamknąć. Nie trzeba już pasteryzować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 03.06.2013 10:31
kiedyś robiłam, bardzo smaczna
Stenka 30.08.2012 13:39
dobra
czekoladka_m 18.02.2012 18:03
Ja też lubię taką dyńkę:)
Jastinka 15.02.2012 20:06
świetne
Ewa104 02.02.2012 09:04
Jolu,lubię taką bo nie jest za słodka ani za kwaśna.Taka w sam raz.
Jolanta40 02.02.2012 08:26
też tak zaprawiam dynię
Olaa 24.05.2011 15:03
lubię
caroline1983 09.02.2011 12:09
uwielbiam taka dynię
aeksandra 09.12.2010 13:56
nigdy nie jadłam takiej dyni z chęcią wypróbuję
katarzynka455 24.11.2010 17:30
pięknie wygląda muszę kiedyś się skusic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat