Duszone żeberka z miodem i owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1,5 kg
  • miód

    4 łyżki
  • ketchup

    3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • woda

    1/4 litra
  • morele suszone

    0,10 kg
  • śliwka kalifornijska

    0,10 kg
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszone żeberka z miodem i owocami foto
Żeberka umyć, osuszyć doprawić do smaku pieprzem i solą, i obsmażyć na tłuszczu.
Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać wodą i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 60 minut.
Krok 2 - Duszone żeberka z miodem i owocami foto
Z miodu, ketchupu i koncentratu sporządzić sos, który dodajemy do upieczonych żeberek. Następnie owocami obkładamy mięso i zapiekamy jeszcze przez ok.20-30 min.
Krok 3 - Duszone żeberka z miodem i owocami foto
Gotowe podajemy np. z pieczonymi ziemniakami i marchewką z wody.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 24.04.2014 07:09
takich nie robiłam
Beata23 21.04.2014 22:02
pyszne danie
erym 12.04.2014 19:01
zeberka cudo :)
Ola1young 09.04.2014 17:15
ładnie podany obiad
Margo1 04.04.2014 21:31
pięknie się prezentują
Bernadeta1 11.02.2014 00:08
najczęściej żeberka też robię w miodzie
irenka 10.02.2014 20:38
bardzo pyszne jedzonko
norweska20 21.12.2013 20:48
super smaczne danie
[email protected] 29.09.2013 22:37
muszę spróbować
adelajda 11.09.2013 16:05
żeberka wyglądają super i na pewno tak smakują :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat