Duszona łopatka z prawdziwkami

Duszona łopatka z prawdziwkami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Duszona łopatka z prawdziwkami, pyszne danie obiadowe.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • łopatka wieprzowa

    400 gramów
  • cukier palmowy

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • bulion wołowy

    1 litr
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe XXL

    3 sztuki
  • prawdziwki

    300 gramów
  • lubczyk suszony Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony XXL

    1 łyżeczka
  • czosneku granulowany Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • woda zimna

    100 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.

Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.

Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

29.01.2019 23:36
chetnie bym zjadła takie mięsko z grzybami

bietka

28.01.2019 19:59
Łopatka z prawdziwkami na pewno jest pyszna :)

Babeczka35

28.01.2019 14:20
Smaczne danie na obiad.

Basiliana

28.01.2019 12:15
Danie wygląda pysznie, mięso na pewno wyszło kruche i miękkie, dzięki długiemu duszeniu.

Bożena Matuszczyk

28.01.2019 09:52
Bardzo smaczne ,apetyczne danie.;)

ben-ka

28.01.2019 09:42
Smaczne danie obiadowe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat