duszona karkówka z cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    3/4 kg.
  • cebula

    4 szt.
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę umyć,osuszyć i pokroić na plastry ok.1cm.rozgnieść delikatnie dłonią,oprószyć z obu stron przyprawą do karkówki,kucharkiem i pieprzem,skropić oliwą i odstawić najlepiej na noc,cebulę obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju obsmażyć przygotowane mięso na rumiano z obu stron,zeszklić cebulę na pozostałym tłuszczu spod pieczenia mięsa,podlać odrobiną wody dodać mięso,przykryć i dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 17.05.2014 17:17
bardzo lubię
caralajna 21.10.2013 07:48
apetyczna .
Ada-Gaba 12.10.2013 10:27
przepyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat