Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe zawijane z konfiturą
Odstawić na 10 minut pod przykryciem.
Dolać resztę mleka z masłem, jajko, cukier i szczyptę soli, wyrobić ciasto mikserem.
Przykryć miskę z ciastem, czystym ręcznikiem kuchennym, odstawić na 50 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie ciasto, jeszcze raz wyrobić.
Rozwałkować ciasto na prostokąt 40 x 50 cm. Posmarować konfiturą, posypać płatkami migdałów.
Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku, pokroić na 10 części.
Tortownicę o średnicy 26 cm, wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą.
Na środku tortownicy, ułożyć dwa kawałki ciast, resztę na około tych dwóch, odstawić na 10 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni około 35 - 40 minut.
SMACZNEGO!!!!!