Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuszki z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżki
ekstrakt waniliowy 1 łyżka
drożdże świeże 30 gram
truskawki świeże 200 gram
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuszki z truskawkami


Mleko lekko podgrzać, dodać cukier i drożdże. Po kilku minutach dodać mąkę, roztopione masło ekstrakt wanilii i jajka. Wymieszać i zostawić do porośnięcia.
Truskawki pokroić w grubą kostkę, dodać do podrośniętego ciasta i lekko przemieszać.
Nabierać łyżką porcje ciasta i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wykładać na talerz z papierowym ręcznikiem. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.06.2016 17:12
Smaczne racuszki
Franciszek 04.06.2016 14:23
pyszne ,uwielbiam
Wafelek2601 04.06.2016 08:58
Świetny przepis
MałaMi89 03.06.2016 23:56
Truskawki to ja pod każdą postacią :)
adelajda 03.06.2016 22:33
Smaczne racuszki :)
gregor# 03.06.2016 22:14
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak