drodżówka bez wyrabiania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    5 dag
  • cukier

    0,5 szkl
  • cukier wanilinowy

    1 pacz
  • sól

    szczypta
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    0,5 szkl
  • olej

    0,5 szkl
  • mąka

    2,5 szkl
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do miski wkładać kolejno:pokruszone drożdże,cukier,cukier wanlinowy, roztrzepane jajka,sól,ciepłe mleko,olej i mąkę.Odstawić na co najmniej 2 godziny.Potem ciasto zamieszać ,wyłożyć na średnią blaszkę zrobić kruszonkę z masła cukru i mąki i piec około 45 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 04.05.2012 06:44
Warto mieć w swoich zapiskach taki przepis, gdy nie mamy czasu na długie wyrabiane ciasta drożdżowego.
Habibi 18.04.2012 11:38
Odkąd mam podobny przepis, wreszcie zaczęłam piec drożdżówki - zawsze się ich bałam... ;)
Norgiusz 14.03.2012 08:06
fajna
Elżbieta17 25.02.2012 17:24
Muszę wypróbować:)
gacopierz23 20.01.2012 20:21
lubię ciasto drożdżowe
jeta72 17.01.2012 18:14
super
agnieszka137 19.12.2011 23:38
świetny przepis!
ben-ka 17.12.2011 10:47
robię podobnie z tym,że nastawiam na noc i przykrywam miskę folią.
barbara11561 10.12.2011 15:57
super
Grazyna0211 30.11.2011 19:12
świetny przepis mało pracy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat