Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowo-wołowa galareta...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbef wołowy 60 dag
kurczak zagrodowy 1,40 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
woda 4 litry
jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
rosół 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowo-wołowa galareta...

wołowinę i kurczaka umyć, poporcjować, zalać wodą i zagotować, zebrać szumówką pianę

dodać liście laurowe, ziele angielskie, obraną włoszczyznę i gotować na mniejszym ogniu do miękkości mięsa

pod koniec gotowania do smaku dodać kucharka, pieprz mielony

wyjąć mięso, marchew i wystudzić, odlać 1 litr gorącego rosołu, ropuścić w nim żelatynę mieszając

mięso obrać z kości, pokroić drobno, marchew pokroić w kosteczkę, wsypać do miski, dodać posiekaną natkę pietruszki, pokrojone w kostkę jajka na twardo

wlać rosół z żelatyną i schować do lodówki najlepiej na całą noc

galaretka jest lekka, smaczna na kolację, na przystawkę...............SMACZNEGO!!!

pozostały rosół jest na obiad z makaronem lub na drugi dzień na zupę pomidorową lub inną...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.03.2016 18:22
bardzo smaczna
halina17 20.03.2016 17:38
Lubię galaretkę.
Franciszek 20.03.2016 13:18
pyszna galareta
Edita 20.03.2016 12:07
fajne galaretki
Marta1986 20.03.2016 12:05
bardzo lubie
Wafelek2601 20.03.2016 11:51
Pysznie wygląda
pajbek 19.03.2016 23:58
Taką lubię
fotoviderek 19.03.2016 23:55
Bardzo apetycznie wygląda :)
iziona 19.03.2016 21:44
Ja nie robie sama, ale zawsze wpraszam się do mamy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak