Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z pomidorkami i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 200 g
pomidorki koktajlowe 6 szt
mozarella 60 g
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z pomidorkami i serem

Kroki postępowania

1
Filet z dorsza myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Kawałki ryby układamy na folii aluminiowej i posypujemy przyprawami, u mnie to pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie i sól.
Krok 1 - Dorsz z pomidorkami i serem foto
2
Pomidorki myjemy i kroimy na połówki.
Krok 2 - Dorsz z pomidorkami i serem foto
3
Pomidorki układamy na rybie.
Krok 3 - Dorsz z pomidorkami i serem foto
4
Ser kroimy na cienkie plasterki i układamy na pomidorach. Zawijamy w folię i pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach
Krok 4 - Dorsz z pomidorkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 01.07.2014 00:21
super pomysł na dorsza!
Adam/ZUB3R 30.06.2014 23:00
lubię dorsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak