Dorsz po węgiersku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    2
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • kwaśna śmietana

    1 szklanka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

  • filet z dorsza

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pokroić w nieduże kawałki. Obrane cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce masła na złoto. Dodać mąkę, chwilę smażyć, aż się zarumieni, wlać szklankę wody i śmietanę, dodać paprykę. Całość zagotować. Do sosu włożyć rybę i dusić razem 10-15 minut. Podawać z ziemniakami lub makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat