Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa zupa ogórkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1
kostka rosołowa 1
marchewka 4 sztuki
natka pietruszki
ogórki kwaszone 6 sztuk
śmietana 18 proc 4 łyżki
ryż brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa zupa ogórkowa

Nalej wody według uznania do garnka. Dodaj udko do wody i gotuj na małym ogniu. Następnie dodaj kostkę rosołową i marchewki. Gotuj przez jakiś czas. Dorzuć pietruszki. W między czasie zetrzyj ogórki na tarce z dużymi oczkami. Dodaj starte ogórki i gotuj przez 10 minut. Po 10 minutach do osobnej miseczki dodaj 4 łyżki śmietany 18% i zalej dwoma chochlami wywaru. Wymieszaj dokładnie wywar ze śmietaną i powoli dodawaj do gotującej się na małym ogniu zupy cały czas mieszając. Pozostaw ją na wolnym ogniu jeszcze przez 3 minuty. Po upływie tych 3 minut zdejmij garnek z gazu.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak