Domowa czekolada

Domowa czekolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w proszku

    500 g
  • margaryna

    3/4 kostki
  • woda

    0.5 szklanki
  • cukier

    2.5 szklanki
  • kakao

    4 łyżki
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Domowa czekolada

Margarynę, wodę, cukier i kakao wsypujemy do garnka, gdy się rozpuszczą to dodajemy do nich mleko w proszku- cały czas intensywnie mieszając! Tak przygotowaną masę wlewamy do uprzednio wysmarowanej tłuszczem blachy. Odstawiamy do zastygnięcia. Gotową kroimy na kwadraty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Gosia20 03.10.2012 14:52
mmm sama słodycz
sunnymood 11.03.2012 20:35
ostatnio robiłam podobną:)
ajres 23.02.2012 21:16
super
fictor123 27.01.2012 05:59
mniam
fictor123 27.01.2012 05:59
mniam
fictor123 27.01.2012 05:59
mniam
Emilia21 21.01.2012 11:21
mmmm
Emilia21 21.01.2012 11:21
mmmm
calliope 29.12.2011 11:07
musi być przepyszne :)
elwal
elwal 03.09.2011 22:52
Zapraszam do wypróbowania moich przepisów - zapewne znajdziecie Państwo coś odpowiedniego dla siebie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat