Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dla przedszkolaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 6 szt
cukier 6 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 6 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta

krem

budyń waniliowy 1 op
mleko 3,2% 500 ml
cukier 2 łyżki
masło 200 g

galaretka

galaretka truskawkowa 1 op
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Dla przedszkolaków

Kroki postępowania

1
białka rozdzielamy od żółtek
Krok 1 - Dla przedszkolaków foto
2
białka ubijamy na gęstą pianę
Krok 2 - Dla przedszkolaków foto
3
JAk piana będzie ubita dodajemy powoli cukier
Krok 3 - Dla przedszkolaków foto
4
JAk piana bedzie sztywna bez cukru dodajemy powoli żółtka. do ubitych żółtek dodajemy cukier waniliowy
Krok 4 - Dla przedszkolaków foto
5
Powoli dodajemy mąkę ciąge miksując delikatnie
dodajemy z mąką sode .formę wykładamy papierem
Krok 5 - Dla przedszkolaków foto
6
pieczemy 60 min temp 170 . budyń robimy według opisu na opakowaniu
Gdy wystygnie miksujemy z masłem i smarujemy biszkopt
Krok 6 - Dla przedszkolaków foto
7
Smarujemy biszkopt
Krok 7 - Dla przedszkolaków foto
8
Równomiernie
Krok 8 - Dla przedszkolaków foto
9
Na góre polewamy galaretką i schłodzamy około 2 godziny
Krok 9 - Dla przedszkolaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak