Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dip pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
pomarańcza
opakowanie twarożku
musztarda 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: dip pomarańczowy

jajka myję i gotuję na twardo, chłodzę w zimnej wodzie, obieram ze skorupki i oddzielam żółtko od białka. Białko drobno siekam. Pomarańczę myję, przekrawam na pół i wyciskam sok. Skórkę starannie czyszczę z białej warstwy, obgotowuję w gorącej wodzie minutę, odsączam i kroję w drobną kostkę. Do twarożku dodaję ugotowane żółtka, sok z pomarańczy, musztardę, odrobinę soli i pieprzu i miksuję na jednolita masę. Dodaję posiekane białko, skórkę z pomarańczy i dokładnie mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 25.08.2012 18:21
jem na deser lub kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak