devolay z maslem, czosnkiem i koprem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • masło 250 g

    200 gram
  • Czosnek suszony Prymat

    1 do smaku
  • koper świeży

    1 do smaku
  • jaja

    2 szt
  • Kurczak panier do drobiu Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - devolay z maslem, czosnkiem i koprem foto
piersi rozbijamy, przyprawiamy sola i pieprzem
Krok 2 - devolay z maslem, czosnkiem i koprem foto
nakładamy spory kawalek masła posypujemy czosnkiem granulowanym i koperkiem
Krok 3 - devolay z maslem, czosnkiem i koprem foto
panierujemy w jajku i panierce, lub bulce tartej i ugniatamy zawiniete kotlety, by sie nie rozklejaly
Krok 4 - devolay z maslem, czosnkiem i koprem foto
smazymy bardzo powoli z kazdej strony i gotowe , sa pyszne polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat