Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z musu jabłkowo- gruszkowego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
cukier 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
kremówka 200 ml
cukier puder 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z musu jabłkowo- gruszkowego

Kroki postępowania

1
Jabłka i gruszki obieramy, kroimy na mniejsze cząstki.
Przekładamy do garnka, dosypujemy cukier i dusimy do miękkości
Krok 1 - Deser z musu jabłkowo- gruszkowego foto
2
Kiedy owoce są maksymalnie miękkie przecieramy je przez sitko na gładki mus i studzimy
Krok 2 - Deser z musu jabłkowo- gruszkowego foto
3
Kremówkę ubijamy na sztywno z odrobiną cukru, dodajemy do jabłek i mieszamy na jednolita masę
Krok 3 - Deser z musu jabłkowo- gruszkowego foto
4
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej
Krok 4 - Deser z musu jabłkowo- gruszkowego foto
5
Żelatynę dokładnie mieszamy z musem.
Przekładamy teraz mus do foremek, salaterek czy innych naczyń w których będą tężały w lodówce przez około dwie godziny
Krok 5 - Deser z musu jabłkowo- gruszkowego foto
6
Podawać z ubitą kremówką lub śnieżką i obsypane tartą czekoladą

SMACZNEGO!!!
Krok 6 - Deser z musu jabłkowo- gruszkowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 21.02.2014 12:42
na pewno wypróbuję:)
monia2005 27.01.2014 16:58
ciekawy przepis,do wypróbowania
dodi 27.01.2014 15:08
muszę zrobić
bogusia19 27.01.2014 15:00
pyszny ten deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak