Przepis i sposób przygotowania na: Deser z mascarpone z owocami
Brzoskwinie osącz z zalewy i zmiksuj blenderem.
Mascarpone i serek waniliowy przełóż do miski. Wymieszaj z cukrami. Dodaj ubitą kremówkę.
Masę z mascarpone podziel na dwie części (2:1). Do większej porcji dodaj jedną część żelatyny i 1/2 szklankę jagód. Wymieszaj.
Salaterki wysmaruj masłem i wyłóż masę z mascarpone. Przełóż do lodówki aby masa stężała.
Do zmiksowanych brzoskwiń dodaj drugą część żelatyny i wymieszaj. Wyłóż na masę z mascarpone. Przełóż ponownie do lodówki aby masa stężała.
Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i dodaj do pozostałej masy z mascarpone,wymieszaj. Gotową masę wyłóż na wierzch deseru i wstaw do lodówki.
Deser podawaj z pozostałymi jagodami,możesz również posypać go startą czekoladą.