Deser z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    30 dag
  • kremówka

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody zmiksować. Połowę śmietany ubić na sztywno z cukrem. Na koniec dodać jagody, cukier waniliowy i łyżeczkę soku z cytryny. Całość wstawić do zamrażalnika. Po 15 minutach zamieszać. Czynność powtórzyć jeszcze 3 razy co 15 minut. masę schładzać ok. jednej doby. Resztę śmietany ubić z cukrem i udekorować nią schłodzoną masę jagodową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 26.04.2012 21:55
Zapowiada się apetycznie.
Krzysztof42 05.12.2010 14:28
lubię to
Ewa109 13.11.2010 21:28
pychotka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat