Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER MIGDAŁOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 17 dag
płatki migdałowe 10 dag
masło 2 łyżki
cukier 15 dag
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: DESER MIGDAŁOWY

Wykonanie:
Kaszę mannę wsypać na patelnię i przyrumienić. Płatki migdałowe również przyrumienić z jedną łyżką masła. W garnku zagotować 1 l wody również z jedną łyżką masła i cukrem, mieszając wlewać wrzący płyn do patelni z manną. Wsypać połowę płatków migdałowych, dodać parę kropli aromatu i gotować na bardzo wolnym ogniu aż kasza wchłonie płyn i zgęstnieje. Następnie przestudzić i wlewać do filiżanek wypłukanych zimną wodą. Zimny deser wyjąć i po ostudzeniu obsypać resztą płatków migdałowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 24.07.2013 20:55
Ciekawa propozycja na deser.
AnielskaSlodycz 24.07.2013 20:40
naprawdę świetny pomysł!
agus198900 24.07.2013 20:07
wygląda świetnie;) pięknie podany
kokoszka
kokoszka 24.07.2013 19:57
pyszności dla mnie
Mira85 24.07.2013 19:38
pyszny deserek
Kasnaj 24.07.2013 18:48
bardzo dobry deserek
Megg 24.07.2013 18:38
smaczny deserek
Konczi 24.07.2013 18:10
bardzo fajny pomysł na deserek
IwonaDD 24.07.2013 18:04
ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak