Deser jogurtowy z galaretką

Deser jogurtowy z galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 op
  • jogurt naturalny

    1 op
  • truskawka

    10 szt
  • bita śmietana

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Deser jogurtowy z galaretką

Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody. Dzielimy ją na pół przelewając do osobnych miseczek. Gdy lekko przestygną do jednej z nich wlewamy jogurt i dobrze mieszamy. Truskawki oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Do bezbarwnych szklanek wlewamy pierwszą warstwę - połowę galaretki bez jogurtu i wrzucamy kilka truskawek. Szklanki wkładamy do lodówki, a gdy stężeją wlewamy warstwę z jogurtem i znów chłodzimy. Czynność tę powtarzamy jeszcze raz. Deser dekorujemy bitą śmietaną i miętą. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Adam/ZUB3R 10.10.2013 12:08
wygląda smacznie
Barbara13 08.10.2013 22:42
pyszności i pięknie zaprezentowane:))
treonina 08.10.2013 22:10
zaczęca samym wyglądem
Małgorzata9 08.10.2013 20:44
wygląda bardzo smakowicie
gosia1988 08.10.2013 20:37
super deser
Czarnula87 08.10.2013 20:30
smakowity deser
Ania321 08.10.2013 20:27
ale apetyczny deserek, palce lizać :)
ana1 08.10.2013 20:22
pięknie wygląda ten deserek
Izabela77 08.10.2013 20:10
jak zwykle twoje desery są wspaniałe;)
Mysiunia 08.10.2013 19:59
wspaniale się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat