Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser agrestowy z awokado

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 g
agrest 1 szklanka
awokado 1 szt
cukier 2 łyżki
pierniczki glazurowane 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser agrestowy z awokado

Awokado obrać ze skórki, wyjąć pestkę i u mieścić w malakserze. Dodać jogurt grecki oraz cukier. Agrest wymyć, poczekać aż obcieknie a następnie oczyścić go z szypułek. Kilka kulek zostawić a resztę dołożyć do malaksera i wszystkie składniki zmiksować.
Deser schłodzić podawać z pierniczkami albo z biszkoptami. Jeśli chcemy uniknąć glutenu to podawać solo. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 08.08.2014 17:24
Z chęcią bym zjadła taki deser !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak