Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe roladki z pieczeni z serem żółtym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wieprzowa 1 kg
ząbki czosnku 2-3 ząbki
ser żółty ok 10 dag
pietruszka zielona ok 4 gałązki
Musztarda sarepska Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
pieczarki 5-6 szt
tłuszcz do smażenia
cebula 1 szt
mąka pszenna 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe roladki z pieczeni z serem żółtym

Kroki postępowania

1
Pieczeń pokroić w plastry o grubości 1cm w poprzek włókien. Rozbić za pomocą tłuczka do mięsa. Każdy płat posmarować musztardą, osolić i posypać pieprzem. Na wierzch ułożyć starty ser żółty na tarce o drobnych oczkach, drobno posiekana zieloną natkę pietruszki i odrobinę czosnku przeciśniętego przez praskę czosnku.
Krok 1 - Czosnkowe roladki z pieczeni z serem żółtym foto
2
zwinąć roladki
Krok 2 - Czosnkowe roladki z pieczeni z serem żółtym foto
3
Każda roladkę posolić i ułożyć na rozgrzanym tłuszczu, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podlać wodą i dusić ok 1h do miękkości, od czasu do czasu w zależności od potrzeby podlewając wodą.
Krok 3 - Czosnkowe roladki z pieczeni z serem żółtym foto
4
Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu. Dodać do mięsa.
Krok 4 - Czosnkowe roladki z pieczeni z serem żółtym foto
5
Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody, dodać śmietanę i kilka łyżek sosu spod mięsa w celu zahartowania, wlać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku.
Krok 5 - Czosnkowe roladki z pieczeni z serem żółtym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 19.09.2016 18:27
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak