Czerwona kapusta do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

  • kapusta czerwona

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka z lekko osoloną wodą. Gotujemy. Gdy kapusta będzie już \"lekko\" miękka to odcedzamy wodę.
Do kapusty dodajemy tłuszcz (ja dałam olej ale może być też smalec, czy przysmażony boczek). Dusimy. Na końcu dodajemy cukier i ocet do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 16.11.2013 18:09
LUBIĘ TAkĄ KAPUSTĘ
Wacław 28.02.2013 12:09
bardzo smaczna do II dania,polecam !
Seba 15.10.2012 10:27
bardzo smaczna
jogobella231 16.04.2012 21:20
pycha
jogobella231 16.04.2012 21:17
pycha
Emilia21 27.03.2012 13:47
mniam! znakomite
Emilia21 27.03.2012 13:47
mniam! znakomite
Edyta38 01.03.2011 19:31
mniam mniam
ewelina/bunia 15.02.2011 19:33
uwielbiam
monisia1977 07.01.2011 21:58
też robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat