Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie białe 1 kg
cukier 40 dg
woda 0, 4 litra
ocet 10 % 0, 25 szklanki
sól
imbir
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie marynowane

Duże czereśnie z ogonkami umyć i ułożyć w słojach z kawałkiem imbiru i jednym goździkiem. Zagotować wodę z cukrem i solą, pod koniec dać ocet. Gorącą zalewą zalać czereśnie. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak