Czekoladowy kuskus z orzechami i żurawiną

Czekoladowy kuskus z orzechami i żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kuskus

    80 g
  • mleko 2%

    3/4 szklanki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżeczki
  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • żurawina suszona

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czekoladowy kuskus z orzechami i żurawiną

Mleko podgrzewamy z kakao i przyprawą korzenną nie doprowadzając do wrzenia. Gotową miksturą zalewamy kuskus i odstawiamy na 5 minut. Gdy kuskus napęcznieje przekładamy go do miseczki i posypujemy żurawiną oraz potłuczonymi orzechami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat