Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ciasto z rabarbarem i jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka pszenna 3 szkl
kakao 4 łyżki
cukier ok 1 1/2 szkl
miód płynny 3 łyżki
mleko ok 1/2 szkl
olej 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka kopiasta
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka z czubkiem
czekolada 1 -1 1/2 szt
rabarbar 5-6 łodyg
jabłka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasto z rabarbarem i jabłkami

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i dodać miód. Następnie dodać mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą oraz olej i mleko. Można dodać przyprawę do piernika.
Połączyć składniki i przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta.
Na ciasto położyć pokrojony na większe kawałki rabarbar i pokrojone jabłka. Czekoladę połamać na kawałki i zasypać owoce. Całość zalać resztą ciasta.
Piec do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 14.06.2017 19:38
dziękuję:)
matesko 05.05.2017 15:00
smaczne ciasto
Krystyna32 03.05.2017 10:24
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak