Cytrynowy sos z melisą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    125 gram
  • custryna

    1 sztuka
  • śmietana kremówka

    200 ml
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • melisa

    12 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić śmietanę z solą. Startą skórkę z cytryny połączyć z majonezem i posiekaną melisą. Dodać do ubitej śmietany. Przyprawić pieprzem i jęsli potrzeba solą. Stosunek majonezu do śmietany oraz ilość poszczególnych składników należy dobrać wg uznania ja podaję tylko bazę ;) Idealny sos do ziemniaków pieczonych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madziela 15.07.2012 23:15
świetny sos, akurat na teraz
Małgorzata106 19.06.2012 19:41
super
Małgorzata106 19.06.2012 19:40
super
Kekerboom 05.06.2012 11:43
ciekawe
kate.500 12.03.2012 07:56
pycha
szymon9 24.12.2011 14:56
ciekawe
krystyna24 09.11.2011 13:57
ciekawy pomysl
ilka_86 21.10.2011 18:51
pyszny
IlonaAlbertos 19.10.2011 21:18
Fajne połączenie.
ziutula 12.10.2011 21:14
apetyczny..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat