Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe śledzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 2-3
mleko
cebula 6
olej
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
płaty śledziowe ok. 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe śledzie

Płaty śledziowe moczyć kilka godzin w mleku, sprawdzając ich smak co jakiś czas. Jedną cytrynę wyszorować i wycisnąć z niej sok. Pozostałe pokroić w plastry. Osączyć śledzie i pokroić w kawałki "na kęs". Natrzeć sokiem z cytryny i odstawić. Cebule posiekać i odstawić. Po ok. pół godz. napełniać słoiki. W każdym (wyszły 3) układać warstwę cebuli, śledzi, plaster cytryny. Po bokach "powtykać" liście laurowe, pieprz czarny i ziele angielskie. Zalać olejem, zakręcić słoiki i schować do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 01.01.2013 22:58
Super
Goya 01.01.2013 22:58
Super
Monika58 01.01.2013 22:30
dobre
Monika58 01.01.2013 22:30
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak