Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe ciasto z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
cukier brązowy 120 gram
olej 125 ml
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukinia 0,5 szt.
skórka z cytryny 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1 szczypta
masło 2 łyżki
cukier 100 g
Cynamon mielony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe ciasto z cukinią

Ubić lekko jajka z cukrem, wanilią i olejem. Dodać otartą skórkę i sok z cytryny oraz odciśniętą z wody cukinię. Wszystko razem wymieszać. Przesiać mąkę z proszkiem i mieszać z masą jajeczną. Składniki na kruszonkę połączyć widelcem. Wyłóżyć połowę masy do foremki z papierem do pieczenia. Posypać kruszonką, rozprowadźić równomiernie resztę masy i posypać wierzch ciasta kruszonką. Piec ciasto w rozgrzanym piekarniku na 160ºC termoobieg (bez termoobiegu 180ºC) przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak