Cynadry w winie

Cynadry w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nerki wieprzowe

    4
  • cebula

    1
  • bulion warzywny

    200 ml
  • wino czerwone

    100 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cynadry w winie

Wieprzowe nerki obgotować kilka razy we wrzącej wodzie, dobrze szumując. Gdy ostygną, pokroic w cienkie paski, rozprowadzić rosołem w połowie z winem, przetrzec przez sito upieczoną w piecu cebulę. Cynadry posolić, posypać lekko mąką i pieprzem, włożyć do sosu, przykryć i dusić godzinę na wolnym ogniu. Zrobić wianuszek z kruchego ciasta wokół głebokiego metalowego półmiska, upiec, a cynadry włożyć do środka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat