Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
zielonych cukinii
2 sztuki -
oliwy z oliwek
100 ml -
pomidorów suszonych
50 g -
Grill przyprawa ziołowa Prymat
1 sztuka -
czarnych oliwek
40 g -
cukru
1/2 łyżeczki -
rzodkiewek
4 sztuki -
świeżego ogórka
1/2 sztuki -
świeżej mięty
kilka listków -
sok z cytryny
- - -
feta
120 g -
Pieprz biały mielony Prymat
- - -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
- - -
jogurt naturalny
200 ml -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
sól
- -
Przepis i sposób przygotowania Cukinia faszerowana serem feta, suszonymi pomidorami i oliwkami podana z sosem jogurtowo-miętowym
Umytą rzodkiewkę i obranego ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać jogurt, posiekaną miętę i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Cukinię odwinąć z folii, pokroić na dowolny kształt i maczać w sosie jogurtowo-miętowym. Tak przygotowaną cukinię można podawać również z grillowaną bagietką i roztopionym masłem czosnkowym.
Komentarze (44)
Załaduj więcej komentarzy (34)