Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca po bolońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
filet z kurczaka 200 gram
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
woda 100 ml
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
Sól ziołowa jodowana Prymat duża szczypta
ciecierzyca 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca po bolońsku

Kroki postępowania

1
Ciecierzycę namoczyć na całą noc. Po tym czasie gotujemy do miękkości ok. 45-50 minut.
Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie z oliwek.
Krok 1 - Ciecierzyca po bolońsku foto
2
Dodajemy zmielony filet z kurczaka i dusimy pod przykryciem kilka minut.
Krok 2 - Ciecierzyca po bolońsku foto
3
Dodajemy koncentrat pomidorowy i podlewamy odrobina wody.
Doprawiamy solą i papryką.
Krok 3 - Ciecierzyca po bolońsku foto
4
Dodajemy ugotowaną ciecierzycę i dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Ciecierzyca po bolońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 30.09.2016 16:11
Na pewno smaczne :)
Wacław 30.09.2016 13:20
pyszny obiadek :-)
2milutka 30.09.2016 11:51
musi fajnie smakować
mysza75 30.09.2016 11:27
lekkie i zdrowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak