Ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szkl
  • cukier

    1 1/2 szkl
  • jajka

    5 szt dużych
  • olej

    1 szkl
  • mleko

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki z czubkiem
  • rabarbar

    ok 6 dużych łodyg
  • aromat

    dowolny
  • kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia, olej, mleko i aromat. Miksować do czasu aż połączą się składniki i przełożyć do przygotowanej dużej blaszki.
Rabarbar oczyścić i pokroić na kawałki 1 cm - 1,5 cm, oprószyć kakao i wyłożyć na ciasto.
Piec do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 28.06.2017 17:14
dziękuję:)
Justi2401 28.06.2017 13:02
Idealne do kawy :)
IZABELA29 28.06.2017 12:10
Pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat