Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
cukier 1 1/2 szkl
jajko 5 szt dużych
olej 1 szkl
mleko 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki z czubkiem
rabarbar ok 6 dużych łodyg
aromat dowolny
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia, olej, mleko i aromat. Miksować do czasu aż połączą się składniki i przełożyć do przygotowanej dużej blaszki.
Rabarbar oczyścić i pokroić na kawałki 1 cm - 1,5 cm, oprószyć kakao i wyłożyć na ciasto.
Piec do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 28.06.2017 17:14
dziękuję:)
Justi2401 28.06.2017 13:02
Idealne do kawy :)
IZABELA29 28.06.2017 12:10
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak